Tea Tree olie is een wonderolie!

Tea Tree olie wordt door de Aboriginals gezien als een wonderolie. Deze olie heeft niets te maken met de struik waarvan de blaadjes worden gebruikt voor het zetten van een heerlijke kop thee.

De Tea Tree boom waaruit de olie wordt gewonnen heeft de botanische naam Melaleuca alternifolia en groeide oorspronkelijk uitsluitend aan de oostkust van Australië.

Waarom zien de Aboriginals deze olie als wonderolie?

Misschien wel vanwege het feit dat deze boom zelfs verder groeit wanneer deze is afgezaagd tot de grond of is vernield door een bosbrand. Of misschien zijn zij zich wel heel goed bewust van de geweldige helingskracht van de Tea Tree olie.

Tea Tree olie kan gebruikt worden tegen bacteriën, virussen en schimmels. Behalve dat Tea Tree olie schimmeldodend en bacteriedodend is en kan worden ingezet bij virusbestrijding, heeft het product bovendien een antiseptische werking.

Wij zijn in ieder geval fan van deze olie en hebben dan ook altijd een flesje in huis voor allerlei ‘huis-tuin en keuken kwaaltjes’.

Ook gaat het flesje mee op vakantie, want ook daar kan je heel goed gebruik maken van de Tea Tree!

De Tea Tree etherische olie kan puur op de huid worden aangebracht, maar wees hier wel altijd voorzichtig mee. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je huid erop reageert. Gebruik de Tea Tree dan aangelengd met wat basis olie zoals bijvoorbeeld een Amandelolie.

Waarvoor gebruik je Tea Tree olie?

Je kan Tea Tree olie voor heel veel verschillende doeleinden inzetten.

Wij hebben voor jullie de 10 beste manieren om Tea Tree olie in te zetten op een rijtje gezet.

1. Schimmel nagels en zwemmers eczeem

Wanneer je last hebt van schimmelinfecties aan de voeten is het erg goed om voetenbaden te maken met Tea Tree olie.

Maak een warm voetenbad met hierin een eetlepel Himalayazout, een scheutje sesam olie (of een andere basis olie) en 4 druppels Tea Tree olie. Ga hier lekker in zitten en geniet ook even van de heerlijke ontspanning. Probeer dit wel elke avond te doen en hou het ook een tijdje vol. Het duurt wat langer voor de schimmel weg is dan met een medicatie, alleen is dit op een veel natuurlijker manier en maak je verder niets stuk door het gebruik van chemische middelen.

2. Luizen

Luizen houden niet van de geur van Tea Tree olie. Een goede manier dus om een eventuele luizenplaag thuis te voorkomen.

Doe een aantal druppeltjes door de shampoo van de kinderen. Kijk wel goed uit dat de shampoo niet in de ogen komt.

Wrijf een druppeltje Tea Tree achter de oren voordat de kinderen naar school gaan. Voor kinderen zou je de olie iets kunnen verdunnen in een basis olie zoals hierboven genoemd.

3. Koortslip

Wanneer je vaker een koortslip hebt gehad voel je het direct wanneer deze weer op komt zetten. Wrijf op de plek wat pure Tea Tree olie en je zal zien dat de koortslip sneller weg trekt zonder het gebruik van chemische middeltjes. Ook wanneer de koortslip al zichtbaar (en voelbaar…) is, wrijf meerdere malen per dag de olie op de plek. De zwelling zal afnemen en de  koortslip zal verdwijnen. Meestal heeft dit een paar dagen nodig.

4. Aften

Niets zo vervelend als een aften in de mond. Stip de aften aan met een wattenstaafje met wat druppeltjes Tea Tree olie. Probeer echt alleen op de aften te stippen en hou de mond even open zodat de olie wat kan ‘vervliegen’. Doe dit meerdere malen per dag.

5. Puistjes en onzuivere huid

Niets zo vervelend als een onzuivere huid. Puistjes kan je goed te lijf gaan met Tea Tree. Stip het puistje aan met pure Tea Tree olie. Herhaal dit een aantal keer op een dag en het puistje zal verdwijnen. Heb jij echt een onzuivere huid? Maak dan eens zelf een dagcréme met daarin Tea Tree verwerkt. Ook kan je een ongeparfumeerde dagcréme kopen bij een natuur winkel en hier zelf wat druppeltjes olie aan toevoegen.

6. Insecten steek of beet, brandnetels

Wanneer je gestoken bent door een mug, steekvlieg of een brandnetel hebt aangeraakt is Tea Tree een geweldige olie om in te zetten tegen de jeuk. Breng de pure etherische olie aan op de plek en de jeuk zal snel verdwijnen.

7. Wratjes, waterwratjes

Waterwratjes… Er is zo weinig tegen te doen. Vaak werkt Tea Tree olie wél! Stip elke ochtend en avond het wratje aan met pure Tea Tree olie. Bij regelmatig gebruik zal op den duur het wratje echt verdwijnen. Ook bij andere wratjes werkt de Tea Tree goed.

8. Verlichting van spierpijn en reumatische pijnen

Last van spierpijn of reumatische pijn? Maak dan een massage olie met hierin Tea Tree etherische olie verwerkt. Masseer de pijnlijke plekken en je zal merken dat de pijn minder wordt. Ook bij reumatische pijnen is dit erg fijn. Vooral in combinatie met wat Lavendel en Eucalyptus etherische oliën.

9. Verkoudheid 

Wanneer je verkouden bent is het heel fijn om aan de slag te gaan met de Tea Tree. Druppel wat olie op een zakdoek en ruik hier regelmatig aan. Leg het doekje ook in je bed naast je kussen zodat je de olie de hele nacht blijft inhaleren.

10. Huiduitslag en eczeem

Ook bij huiduitslag en eczeem is Tea Tree een uitkomst. Je kan het verwerken in een olie om eventueel grotere plekken mee in te smeren. Let dan wel op dat dit een natuurzuivere olie is! Verder kan de Tea Tree ook puur op de plekken worden aangebracht.