Thijmen, the Artist!

De jongste zoon van “onze” Rebecca en haar man Jaap” is sinds januari 2017 onze huis-kunstenaar! Thijmen en ook zijn grote broer Tristan zijn hartstikke leuke en bijzondere gasten. Ze komen graag bij de Groene Linde, zijn zelfs enthousiast over de olietjes van Marianne en gek van de mineralen.

The Artist is zoals gezegd onze maker van de maandaanbieding-banners. Hij doet dat “in opdracht”. Prachtig om te zien en te horen hoe hij het thema van de maandaanbieding op zijn eigen wijze verbeeld.

Alle maandaanbiedingen-artworks op een rijtje.

Achtergrond bij de lopende maandaanbieding

De maand april 2017 staat bij ons in het teken van de opruiming van de Planeten en de Zodiak lijn. Alleen ja voor “onze” Thijmen en zijn grote broer is het natuurlijk ook Pasen! Dat was voor “onze huisschilder” een bijzondere uitdaging.

Hij dacht: als ik nou eens het Paasei als hoofdplaneet neerzet en daarom heen allemaal eitjes als een soort planeten en in een bepaald patroon als de sterrenbeelden…

Zo gezegd zo gedaan. De schildersezel weer op tafel en aan de slag met het creeeren van de Paas-sterrenhemel. Compleet met paarse cirkel om het hoofei en klaar. Zeg nou zelf; hoe mooi is het weer geworden?

The making off by Thijmen

Om te zien hoe Thijmen te werk gaat hieronder een klein overzicht van the making off maandaanbieding Juni 2017.

Voor de maand maart 2018 heeft “onze kunstenaar” zich vooral laten inspireren door nog iets anders wat de lente ons brengt. Niet schoonmaken of geestelijk schoonmaken, zoals we hebben gekozen voor de maandaanbieding. Thijmen heeft gekozen voor de geboorte van lente diertjes!. Het is een heel verfijnd kunstwerk geworden, waarin hij gekozen heeft voor potlood. Het is daardoor heel licht geworden, wat een foto toch lastig maakt. In het echt is het resultaat echter prachtig.

Nu weten wij uit intieme kringen dat Thijmen voor zijn verjaardag (eind februari) zelf ook gegrepen is door de komst van een nieuw diertje in zijn leven. Hij heeft een prachtige nieuwe hamster voor zijn verjaardag gekregen. Dus we begrijpen zijn keuze wel voor dit kunstwerk.