Thijmen, the Artist!

De jongste zoon van “onze” Rebecca en haar man Jaap” is sinds januari 2017 onze huis-kunstenaar! Thijmen en ook zijn grote broer Tristan zijn hartstikke leuke en bijzondere gasten. Ze komen graag bij de Groene Linde, zijn zelfs enthousiast over de olietjes van Marianne en gek van de mineralen.

The Artist is zoals gezegd onze maker van de maandaanbieding-banners. Hij doet dat “in opdracht”. Prachtig om te zien en te horen hoe hij het thema van de maandaanbieding op zijn eigen wijze verbeeld.

Alle maandaanbiedingen-artworks op een rijtje.

Achtergrond bij de lopende maandaanbieding

Onze huiskunstenaar Thijmen heeft zich volledig door het woord Schoonmaken uit de aanbieding van april 2019, laten inspireren. En dan vooral schoonmaken op wereld niveau. ‘Hou de oceanen schoon‘ is wat hij met dit kunstwerk wil zeggen. Het gebruik van de materialen laat dit goed zien 😉 Thijmen is veel bezig met dieren en de natuur en vind het dan ook enorm belangrijk dat mensen zich bewust zijn van wat wij de natuur aandoen. Dus is zijn motto; raap plastic op wanneer je het op de grond ziet liggen! Als wij dit met z’n allen doen, wordt de wereld weer een stukje mooier 😉

De Kunstenaar ontwikkelt verder!

Heiloo 21-04-2019
Thijmen blijft zich ontwikkelen. Gewoon als kind natuurlijk maar ook in zijn kunst. Dat (en veel meer aspecten) hebben geleid tot een stage van drie dagen bij een andere basisschool, opgezet vanuit het Montesori-onderwijs. Dat leverde Thijmen een hele waardevolle ervaring op en hij mag na de voorjaarsvakantie van 2019 al direct instromen. Veel meer aandacht voor Thijmen als uniek mens, veel meer aandacht voor zijn creativiteit, aandacht van de andere kinderen en onderwijzend personeel dat met Thijmen resoneert en “rust” bij zijn ouders.

Ter gelegenheid van zijn afscheid met de huidige juf en schoolkinderen heeft Thijmen, hoe kan het ook anders, de juf en de school een kunstwerk met boodschap kado gedaan. Hiermee kunnen ze hun pensioenpotjes alvast extra voeden (haha).

Wij wensen Thijmen veel groei, plezier en creativiteit toe de komende jaren.

The making off by Thijmen

Om te zien hoe Thijmen te werk gaat hieronder een klein overzicht van the making off maandaanbieding Juni 2017.

Achtergrond bij eerdere maandaanbiedingen

Na alle drukte van Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw van 2018 was het ook voor onze huiskunstenaar Thijmen weer tijd om terug te komen zichzelf. Even alles weer ‘Back to Normal’. Onze Thijmen heeft na alle drukte van deze tijd dan ook voor de aanbiedingen van januari 2019 gekozen voor een ‘graffiti’ van zijn lieveling dieren. Als je goed naar de foto kijkt zie je onze huiskunstenaar stiekem naast zijn tekening staan.

Onze huiskunstenaar Thijmen heeft zich voor de maand augustus 2018 laten inspireren door de Leeuwenkracht! Hij heeft zelf erg veel gehad aan deze geurfrequentie. Deze, en zijn andere favoriet de Beschermbeer, zaten zelfs in zijn schooltas. Zo kon hij elk moment van de dag even terug grijpen naar deze ondersteuning. Zo kleurrijk als het schilderij van Thijmen, is ook onze kinderlijn. Wat is het schilderij ook deze keer weer ontzettend goed gelukt toch?

De maand juni 2018 hebben we gekozen om allerlei “vakantie-producten” in het zonnetje te zetten. Daar kon onze huisartiest Thijmen wel wat mee. Hij houdt van vakantie en genieten, dus het doek stond al snel vol. Hij heeft gekozen voor Portugal waar hij samen met zijn ouders en broer deze zomer naar toe gaat. Toch mistte hij iets. Samen met zijn moeder ging hij zich verder orienteren op internet om inspiratie op te doen. Dat is hem weer bijzonder gelukt. Het is dan ook niet alleem maar weer een prachtig schilderij creeren voor de maandaanbieding,. Thijmen gebruikt elke maand ook om zich verder te verdiepen. De laatste tijd heeft hij daarnaast een nieuwe “passie” opgepakt: gitaar spelen. Hij heeft “een eigen kwart” gekregen van zijn ouders en is direct op les gegaan. We houden je op de hoogte
Zeg nou zelf; hoe mooi is het weer geworden?

De maand mei 2018 hebben we gekozen om de Draken-lijn in het zonnetje te zetten. Dat leek een perfecte keuze voor onze huisartiest Thijmen. Tijdens het slechte weer van de afgelopen dagen goed voorbereid. Samen met zijn broer en zijn moeder heeft hij een speciale Drakenfilm van Disney gekeken en toen wist hij het zeker: het wordt de Groene Draak. Door zich verder te laten inspireren door plaatjes uit boeken en tijdschriften heeft hij zich vervolgens helemaal laten gaan.  Zeg nou zelf; hoe mooi is het weer geworden?

De Groene Draak, geschilderd door Thijmen Geurts

De maand april 2018 staat bij ons in het teken van de opruiming van de Planeten en de Zodiak lijn. Alleen ja voor “onze” Thijmen en zijn grote broer is het natuurlijk ook Pasen! Dat was voor “onze huisschilder” een bijzondere uitdaging.

Hij dacht: als ik nou eens het Paasei als hoofdplaneet neerzet en daarom heen allemaal eitjes als een soort planeten en in een bepaald patroon als de sterrenbeelden…

Zo gezegd zo gedaan. De schildersezel weer op tafel en aan de slag met het creeeren van de Paas-sterrenhemel. Compleet met paarse cirkel om het hoofei en klaar. Zeg nou zelf; hoe mooi is het weer geworden?

Voor de maand maart 2018 heeft “onze kunstenaar” zich vooral laten inspireren door nog iets anders wat de lente ons brengt. Niet schoonmaken of geestelijk schoonmaken, zoals we hebben gekozen voor de maandaanbieding. Thijmen heeft gekozen voor de geboorte van lente diertjes!. Het is een heel verfijnd kunstwerk geworden, waarin hij gekozen heeft voor potlood. Het is daardoor heel licht geworden, wat een foto toch lastig maakt. In het echt is het resultaat echter prachtig.

Nu weten wij uit intieme kringen dat Thijmen voor zijn verjaardag (eind februari) zelf ook gegrepen is door de komst van een nieuw diertje in zijn leven. Hij heeft een prachtige nieuwe hamster voor zijn verjaardag gekregen. Dus we begrijpen zijn keuze wel voor dit kunstwerk.