UITGELICHT HSP SPEAK

Speak! Vertel over wat je bezig houdt en laat het niet tot een ontploffing komen.

 

Als je niet spreekt over wat je bezig houdt, wat je meemaakt en wat je voelt, kunnen emoties zich opkroppen en later om een kleinigheid als een explosie worden geuit. Dit is natuurlijk nooit je bedoeling en je voelt je schuldig dat het is gebeurt. Vooral kinderen kunnen heel onverwacht exploderen en ze kunnen achteraf niet vertellen wat er nou precies aan de hand was. Het emmertje zat te vol en uiteindelijk stroomt het over. Dit kan zijn door heftige gebeurtenissen op dat moment of door de manier waarop er vroeger werd gecommuniceerd met jou als kind. Mocht en kon jij jouw gevoelens en emoties kwijt bij jouw ouders?

Wanneer je niet goed weet wat je nou precies wilt zeggen…

Soms is het een wir-war van gedachten en gevoelens in je hoofd. Er speelt veel om je heen of je hebt veel meegemaakt op een dag. Dit kan er soms voor zorgen dat je niet goed meer weet waar je moet beginnen met vertellen.

Mijn zoontje heeft daar soms weleens last van. Dan zijn er zoveel dingen gebeurd op school die indruk hebben gemaakt waardoor het allemaal door elkaar zit in zijn hoofd, zoals hij dat zelf beschrijft. ‘Alsof ik een kast met heel veel laatjes helemaal leeg heb gegooid en alles ligt door elkaar op de grond’. Waar moet je beginnen met opruimen?! Wanneer we dan de Speak sprayen lijkt het net of alle indrukken, gedachtes en gevoelens weer in het juiste laatje terecht komen en hij rustig 1 voor 1 de dingen kan vertellen.

Angst om de waarheid te spreken…

Ook hebben vooral oudere HSP-ers een angst of terughoudendheid over het uiten van hun ware zelf. Ze zijn in hun jeugd te vaak op een negatieve manier terecht gewezen toen ze spraken over de etherische dingen die ze mee hadden gemaakt. Angsten werden weg gewuifd of werden als niet helemaal normaal weggezet. De overlevingstechniek was, je mond houden en er niet meer over spreken. Met als gevolg dat je jezelf totaal bent verloren. Je moet je uiten, ga op onderzoek uit, ontdek wat je allang al wist.  Zo kan de energie weer stromen. Speak helpt je om je uit te spreken en zo erken je jezelf.

Hoe gebruik je de Speak?

De Speak is er in spray en in essence. Welke je kiest ligt vooral aan waar en voor wie je het gaat gebruiken.

De spray is heel praktisch in gebruik. Wanneer je merkt dat jij (of iemand uit jouw omgeving) moeilijk kan vertellen wat er speelt of het is een wir-war in je hoofd, kan je de spray in jouw energie veld sprayen. Blijf even staan met gesloten ogen zodat de frequentie zijn werk kan doen. Je zal merken dat er een soort ruimte in je hoofd ontstaat.

Wanneer je merkt dat er thuis moeilijk over emoties en/of gevoelens gesproken kan worden, kan je de essence in een brandertje of een diffuser gebruiken. Hier heeft iedereen dan baadt bij. Ook wanneer het vanuit jouw jeugd gebruikelijk is om vooral niet hierover te praten, kan de essence jouw heel fijn ondersteunen.

Ingrediënten: VetiverWintergreenLavendinKamferEucalyptusLaurierKruizemuntNootmuskaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie