Winterblues, wat kun je er tegen doen?

Wat is dat eigenlijk, winterblues?

De winterblues heeft veel overeenkomsten met de winterdepressie. Het heeft te maken met het veranderen van het aantal lichturen op een dag waardoor onze biologische klok verstoord raakt en niet meer gelijk loopt met het daglicht. De dagen zijn maar kort, het is erg vroeg donker. Sommige mensen gaan in het donker de deur uit en komen ook weer thuis in het donker. Op kantoor of andere werkplekken is er waarschijnlijk maar weinig daglicht te vinden!

Iedereen heeft wel eens last wanneer het dagenlang somber weer is. Maar ongeveer één op de tien tot twintig mensen hebben zo veel last dat ze moeite hebben om nog normaal te functioneren.

 

De winter… wat duurt het toch lang!

Het mag dan wel al januari zijn, maar de dagen zijn nog donker en koud. Vooral nu de gezelligheid van de feestdagen weer voorbij is, kunnen sommige mensen de maand januari als donker en grauw ervaren.

Heb jij last van de winterblues, dan zijn deze tips speciaal voor jou!

 

1. Zorg dat je altijd de Happy inhaler bij je hebt!

Ingrediënten: Sinaasappel, Lavendel, Citroen, Bergamot Reggio en Mandarijn.

De combinatie van de verschillende etherische oliën, die bekend staan om hun opbeurende en vrolijk makende eigenschappen, zorgen ervoor dat je je snel weer Happy voelt.
De inhaler is makkelijk in gebruik en past makkelijk in je tas of broekzak. Zo heb je deze altijd bij de hand.

Niet geschikt voor kleine kinderen. 

2. Neem ’s avonds een voetenbad met verwarmende massage olie

Ingrediënten Verwarmende massageolie: Gember, Kaneel schors, Peper, Kardamom en Rozemarijn.
Op basis van de Neutrale massageolie RF die bestaat uit Amandelolie, Jojobaolie en Avocadoolie.

Door voor het slapen gaan een voetenbadje te nemen met deze olie warm je heerlijk op! Nog lekkerder… Laat je masseren met deze kant en klare olie. De Rozemarijn in deze mix helpt goed tegen vermoeidheid!

3. Mevrouwtje overgang in de diffuser of brander

Ingrediënten: Geranium, Grapefruit, Jasmijn 10%, Bergamot Reggio, Kamille Roomse 10%.

Het klinkt misschien raar, maar deze blend werkt ook erg goed bij de Winterblues! Doordat er gebruik is gemaakt van etherische oliën die goed werken bij hormonale disbalans, kan je deze blend goed inzetten tijdens de winter. De citrus geuren geven energie en de jasmijn werkt met zijn exotische bloemengeur opbeurend.

4. Gebruik Summer & Joy in huis en op het werk 😉

Ingrediënten: Petitgrain, Citroen, Lavendel en Bergamot Reggio.

Haal de zon en de zomer naar binnen! Een super vrolijk makende blend die je kunt verdampen als je behoefte hebt aan een beetje zon en vrolijkheid. Goed voor iedereen toch?

Verdamp de blend in een brandertje of diffuser of maak eens een lekker voetbad. Nog beter, laat je masseren met deze heerlijke vrolijke geur!

Naast deze kant en klare producten kan je ook zelf aan de slag gaan met enkelvoudige olie om zo je eigen ‘winterblues blend’ te creëren!

 

De Citrus geuren hebben een opbeurend effect en geven je het gevoel het zonnetje in huis te halen. Heerlijk om in te zetten tijdens deze koude periode. De citrus geeft jou energie en maakt het leven misschien wel wat lichter. Mix zelf jouw favorieten tot een heerlijke blend die je kunt gebruiken in een brandertje of diffuser.

De citrus oliën die je goed kunt gebruiken voor jouw blend zijn:

Citroen, Grapefruit, Limoen, Sinaasappel, Mandarijn en Bergamot Reggio

Naast deze geuren kun je ook gebruik maken van de wat bloemige geuren om jouw blend ook nog een exotisch tintje te geven 😉 Ook de wat kruidigere oliën werken goed tegen de winterblues. Hierbij kan je dan denken aan de volgende etherische oliën:

Jasmijn, Ylang Ylang, Lavendel en Rozemarijn

 

Zorg ook dat je toch elke dag even naar buiten gaat. Al is het koud, het is belangrijk om elke dag een frisse neus te halen en ervoor te zorgen dat je toch iets van daglicht op pakt! Hou goed in je achterhoofd dat je na een wandeling in de kou, heerlijk mag ontspannen met een verwarmend voetenbad 😉

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie