Selecteer een aantal

Selecteer een variant

Stuur mij een e-mail

Selecteer hieronder een optie en vul je e-mailadres in. Wij sturen je een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Selecteer een optie

Vul je e-mailadres in

Het product is toegevoegd aan de verlanglijst

Naar verlanglijsten
Laden...

Informatie zakelijke klant

Hoi, we zien dat je een bedrijfsnaam invoert maar geen zakelijk account hebt bij ons. Doe je een bestelling voor je bedrijf of praktijk? Eventueel is het interessant voor je om een zakelijk account aan te vragen bij ons.

Meer informatie?
Graag ontvangen we een mailtje met informatie over hoe jij de producten gebruikt voor je bedrijf. Je kan mailen naar zakelijk@degroenelinde.nl.
Groetjes, Audrey en Rico.
Arve Den etherische olie

Etherische olie Arve Den

Arve Den is een heerlijke olie om te gebruiken in huis. Het heeft een warme, houtachtige en zoete geur. De Arve Den heeft een zoetere geur dan de bekende Grove Den. Arve Den is een fijne olie om in huis te hebben, maar waarvoor zet je deze nou precies in? En hoe kan je de etherische olie inzetten?

Waarvoor kan je Arve Den gebruiken?

Naast de heerlijk geur ervan kan je Arve Den ook echt voor vele klachten gebruiken! Het is een aardige ‘allrounder’ tussen alle etherische oliën.

Zet de Arve Den in tijdens de griep periode. De geur heeft een sterk antiseptische werking waardoor het de verspreiding van besmettelijke ziekten tegen gaat. Dit komt door de chemische verbindingen in deze olie, het zijn vooral de lichte moleculen die zich snel verspreiden in de ruimte en hiervoor zorgen. Oliën uit de Dennennaalden familie maken de lucht vrij van schimmelsporen. Ook verhoogt het je weerstand en werkt het uitstekend bij luchtwegaandoeningen. Bij hoesten, bronchitis en verkoudheid kan je de Arve Den uitstekend gebruiken.

Heb jij last van spierpijn of reumatische klachten? Zet dan ook Arve Den in. Dit dankzij de doorbloedingstimulerende en pijnverminderende werking.

Verder geeft de Arve Den rust, kracht en de moed om door te gaan. Het brengt lichaam en geest weer in balans en geeft ook ernstig zieken weer nieuwe kracht. Het geeft je weer wat meer vertrouwen in jezelf. Bij zware psychische belasting geeft deze geur fijne ondersteuning om door te gaan en weer wat levensvreugde te voelen. Ook spiritueel gezien zorgt de Arve Den ervoor dat je oude patronen los kan laten, en verder kan groeien tot jouw volledig potentieel.

Hoe gebruik je de olie?

Je kan de etherische olie op verschillende manieren inzetten. Wij zetten de meest handige manieren even voor jou op een rijtje 😉

Diffuser of Aroma brander

Het gebruik van etherische olie in een diffuser of aroma brander is een hele fijne manier om de heilzame werking van de olie in de ruimte te verspreiden. Vooral wanneer je de olie in wilt zetten tegen virussen en bacteriën is dit een hele goede manier. Ook zorgt het ervoor dat de luchtvochtigheid in de ruimte op peil wordt gehouden.

Gebruik de Arve Den in combinatie met andere antiseptische oliën zoals, Citroen, Ceder, Eucalyptus, Rozemarijn, Salie, Tea Tree en Tijm wanneer de griep op de loer ligt. Ook tijdens het ziek zijn is dit een hele goede manier om de weerstand te verhogen. Voel jij je een beetje down, gebruik dan de Arve Den in combinatie met een frisse citrus geur zoals de Bergamot Reggio. Het zonnetje gaat direct schijnen ☀️

Inhaleren en smeren

Door de etherische olie te inhaleren kan je echt verlichting voelen bij griep en verkoudheid. Maak een mengseltje met een basis olie en wat druppeltjes Arve Den. Druppel 2-3 druppeltjes ervan in je handpalm en wrijf je handen warm. Zet als een kommetje om je neus en adem goed en diep in. Ben je echt flink verkouden? Druppel dan ook 1 druppeltje Eucalyptus erbij in de handen voor wat extra verlichting.

Maak een mengseltje van een basis olie met een paar druppeltjes Arve Den, Eucalyptus en Citroen en smeer dit op de borst en op de rug op de longen bij vastzittende hoest.

Last van reumatisch pijn? Maak een massage olie met Arve Den, Eucalyptus en wat Lavendel etherische olie en smeer op de pijnlijke plekken. Herhaal dit 2 keer per dag voor verlichting van de pijn of even extra wanneer de pijn teveel wordt.

Last van reumatisch pijn? Maak een massage olie met Arve Den, Eucalyptus en wat Lavendel etherische olie en smeer op de pijnlijke plekken. Of nog beter, laat je hiermee masseren!

Fijn om de olie dan even te verwarmen voor de massage. Dit kan je makkelijk doen in een aromabrandertje. Herhaal dit 2 keer per dag voor verlichting van de pijn of smeer de pijnlijke plekken even extra in wanneer de pijn teveel wordt. Kies voor de Sesam olie als basis olie, deze olie heeft een hele fijne verwarmende werking.

Geurdrager

Draag de geur de hele dag bij je door een druppeltje op een wattenschijfje te druppelen en bij je te dragen. Dit is ook een fijne manier om in de nacht de geur jou te laten ondersteunen. Leg het wattenschijfje naast je kussen neer. Ook zijn er speciale geurkettingen die je kan gebruiken om de olie de hele dag op een handige en mooie manier bij je te dragen.

Last van motten in de kast? Leg een watje met een aantal druppels Arve Den in de kast. De motten houden niet van de geur van Arve Den.

In bad of een voetenbad

Een geweldige manier om de olie in te zetten is door een heerlijk ontspannen bad te nemen. Maar niet iedereen heeft een bad! Dan kan een voetenbad ook heel ontspannend en opbeurend werken! Gebruik wel altijd een emulgator om de olie met het water te laten mengen. Anders blijft de olie als een filmlaagje op het water liggen. Gebruik een scheutje basis olie en een flinke schep Epsom- of Himalayazout. Druppel ongeveer 10 druppeltjes etherische olie in bad en woel het water even flink door. Voor een voetenbad gebruik je ook de basis olie, 2 eetlepels zout en 4 druppeltjes etherische olie. Ga lekker liggen in bad of zitten met je voeten in het warme water en neem even een momentje voor jezelf.

Nog wat laatste info over de Arve Den….

↠ Gebruik etherische olie nooit puur op de huid! Leng de olie altijd eerst aan met een basis olie voor je het op de huid gaat gebruiken.

↠ Arve Den kan de bloeddruk verhogen. Houdt hier rekening mee bij het gebruik!

↠ Arve Den kan je goed combineren met de volgende etherische oliën:

Bergamot Reggio, Citroen, Cederhout, Cypres, Eucalyptus, Lavendel, Marjolein, Grove Den, Rozemarijn, Salie, Jeneverbes, Tea Tree en Tijm.

De waardering van degroenelinde.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 9903 reviews.

Contact opnemen

Staat uw land er niet tussen? Neem dan contact met ons op of stuur een mail naar info@degroenelinde.nl.