Selecteer een aantal

Selecteer een variant

Stuur mij een e-mail

Selecteer hieronder een optie en vul je e-mailadres in. Wij sturen je een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Selecteer een optie

Vul je e-mailadres in

Het product is toegevoegd aan de verlanglijst

Naar verlanglijsten
Laden...

Informatie zakelijke klant

Hoi, we zien dat je een bedrijfsnaam invoert maar geen zakelijk account hebt bij ons. Doe je een bestelling voor je bedrijf of praktijk? Eventueel is het interessant voor je om een zakelijk account aan te vragen bij ons.

Meer informatie?
Graag ontvangen we een mailtje met informatie over hoe jij de producten gebruikt voor je bedrijf. Je kan mailen naar zakelijk@degroenelinde.nl.
Groetjes, Audrey en Rico.

Etherische olie, veiligheid in gebruik

Een etherische olie is een prachtig product, maar je moet wel even weten hoe je het veilig kan gebruiken. Zo zijn er genoeg manieren om gebruik te maken van de helende energie van de olie, maar er zijn ook een aantal dingen die je gewoon niet moet doen.

Etherische olie, een geconcentreerd product..

Een etherische olie is een sterk geconcentreerd product en wordt gewonnen uit verschillende planten delen. Het hoe en wat over destilleren lees je in ons blog ‘Etherische olie in de maak’. Doordat er geen toevoegingen in een etherische olie zitten is het dus een krachtpatser. Je moet je bewust zijn hiervan zodat je de olie veilig gaat inzetten. Er zijn dan ook een aantal dingen die wij af raden.

Wat je zeker niet moet doen met etherische olie

⇝ 𝙽𝚎𝚎𝚖 𝚎𝚝𝚑𝚎𝚛𝚒𝚜𝚌𝚑𝚎 𝚘𝚕𝚒𝚎 𝚗𝚘𝚘𝚒𝚝 𝚒𝚗! – Dit raden wij echt af, al wordt het door sommige bedrijven wel geadviseerd. De sterke concentratie kan echt schade geven aan de slokdarm. En het is ook niet nodig! Door de olie op andere manieren in te zetten maak jij ook gebruik van de kracht van de olietjes. Lees ons uitgebreide blog over het wel of niet innemen van olie voor meer informatie.

⇝ 𝙶𝚎𝚋𝚛𝚞𝚒𝚔 𝚍𝚎 𝚎𝚝𝚑𝚎𝚛𝚒𝚜𝚌𝚑𝚎 𝚘𝚕𝚒𝚎 𝚗𝚘𝚘𝚒𝚝 𝚙𝚞𝚞𝚛 𝚘𝚙 𝚍𝚎 𝚑𝚞𝚒𝚍 – Vanwege de sterke concentratie van de olie kan de huid sterk reageren wanneer je de olie puur aanbrengt. Je kan hierdoor echt de huid irriteren en er lelijke plekjes aan over houden. Ook belangrijk om je hiervan bewust te zijn wanneer je een lekker bad klaar maakt met etherische olie. Meng deze dan altijd eerst met een emulgator. Lees in het uitgebreide blog ‘Het gebruik van onze producten‘ hoe je een bad klaar maakt. Komt jouw huid toch in aanraking met een pure olie? Spoel de huid dan direct goed af met water en zeep en breng vervolgens op de plek een basis olie aan om de eventuele rest olie te verdunnen.

⇝ 𝚆𝚎𝚎𝚜 𝚟𝚘𝚘𝚛𝚣𝚒𝚌𝚑𝚝𝚒𝚐 𝚋𝚒𝚓 𝚔𝚒𝚗𝚍𝚎𝚛𝚎𝚗 𝚘𝚗𝚍𝚎𝚛 𝚍𝚎 𝟾 𝚓𝚊𝚊𝚛, 𝚔𝚠𝚎𝚝𝚜𝚋𝚊𝚛𝚎 𝚘𝚞𝚍𝚎𝚛𝚎𝚗 𝚎𝚗 𝚣𝚠𝚊𝚗𝚐𝚎𝚛𝚎𝚗 – Bij jonge baby’s is het helemaal af te raden om olie in te zetten. Naarmate kinderen ouder worden zijn er wel bepaalde oliën waar je gebruik van kan maken. Wij hebben een speciale baby en kinderlijn waar je met een gerust hart gebruik van kan maken. Wil je hier meer over lezen dan raad ik je aan om dit blog te lezen vol informatie. Vanaf 8 jaar is het veilig om etherische oliën te gebruiken, mits op een veilige manier natuurlijk.
Bij zwangeren is het ook goed om voorzichtig te zijn met etherische olie. Vooral de eerste 3 maanden is het veilig om geen olie te gebruiken. Wil je na de eerste 3 maanden toch aan de slag met etherische oliën? Dan kan je de speciale New Mom producten inzetten.
Ook kwetsbare ouderen hebben speciale zorg nodig en dus ook speciale producten. Gelukkig hebben wij daar ook een mooie geurlijn voor gecreëerd waar rekening is gehouden met contra-indicaties en de geurbeleving.

⇝ 𝚆𝚎𝚎𝚜 𝚓𝚎 𝚋𝚎𝚠𝚞𝚜𝚝 𝚟𝚊𝚗 𝚌𝚘𝚗𝚝𝚛𝚊-𝚒𝚗𝚍𝚒𝚌𝚊𝚝𝚒𝚎𝚜 – Vooral bij epilepsie, hormonale kanker, long en luchtweg aandoeningen, hoge bloeddruk en gebruik van medicatie is het goed om het gebruik van etherische oliën te bespreken met de behandelend arts. Soms gaat een bepaalde olie niet goed samen met deze klachten en waardoor je de klacht misschien juist wel verergert. Meer informatie over contra-indicaties kan je lezen in ons speciale blog hierover.

⇝ 𝙱𝚛𝚎𝚗𝚐 𝚎𝚎𝚗 𝚘𝚕𝚒𝚎 𝚗𝚘𝚘𝚒𝚝 𝚊𝚊𝚗 𝚒𝚗 𝚍𝚎 𝚘𝚐𝚎𝚗 𝚘𝚏 𝚘𝚛𝚎𝚗 – Nu denk je misschien ‘nee tuurlijk niet!’ maar op internet staan soms vreemde dingen… Zo kan je toch wel ergens vinden dat je wat olie in je oren moet druppelen bij oorpijn. Niet doen!! En was je handen na gebruik van etherische olie. Zo komt de olie ook niet per ongeluk in je ogen terecht mocht er toch wat op je vingers terecht zijn gekomen.

⇝ 𝙵𝚘𝚝𝚘𝚝𝚘𝚡𝚒𝚌𝚒𝚝𝚎𝚒𝚝 – Vermijd 24/48 uur direct zonlicht en zonnebank na het gebruik van bepaalde oliën op de huid. Het gaat dan om de Citrus oliën zoals bv. Citroen, Bergamot Reggio en Sinaasappel. Deze oliën maken de huid gevoeliger voor zonlicht. Hierdoor kunnen huidreacties of pigmentvlekken worden veroorzaakt.

Als jij rekening houdt met bovenstaande veiligheidsvoorschriften, dan kan je met een gerust hart etherische oliën gaan inzetten. Start met een lage dosering druppeltjes olie en ga het eerst maar eens ervaren, Less is More! Laat je vooral betoveren door de geur en de energetische werking van de oliën!

De waardering van degroenelinde.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 9903 reviews.

Contact opnemen

Staat uw land er niet tussen? Neem dan contact met ons op of stuur een mail naar info@degroenelinde.nl.