Selecteer een aantal

Selecteer een variant

Stuur mij een e-mail

Selecteer hieronder een optie en vul je e-mailadres in. Wij sturen je een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Selecteer een optie

Vul je e-mailadres in

Het product is toegevoegd aan de verlanglijst

Naar verlanglijsten
Laden...

Informatie zakelijke klant

Hoi, we zien dat je een bedrijfsnaam invoert maar geen zakelijk account hebt bij ons. Doe je een bestelling voor je bedrijf of praktijk? Eventueel is het interessant voor je om een zakelijk account aan te vragen bij ons.

Meer informatie?
Graag ontvangen we een mailtje met informatie over hoe jij de producten gebruikt voor je bedrijf. Je kan mailen naar zakelijk@degroenelinde.nl.
Groetjes, Audrey en Rico.
uitgelichte foto blog

Het gebruik van kristallen

Kristallen… Prachtige producten gemaakt door Moeder Aarde. Er zijn zoveel verschillende soorten met ieder een eigen werking en eigenschappen. Maar wat doen kristallen nou precies, hoe werkt het en hoe kan je dit inzetten. Wij vertellen het jou allemaal in deze blog speciaal over edelstenen.

Wat is een kristal?

Een kristal wordt gevormd onder hoge druk en temperatuur verschillen diep in de aarde. Deze kan miljoenen tot miljarden jaren oud zijn, omdat de vormingsprocessen erg lang duren. Een mineraal is een samengestelde of enkelvoudige stof die in de natuur voorkomt en wordt gevormd door natuurlijke geologische processen. Een edelsteen bestaat uit verschillende mineralen zoals bijvoorbeeld titanium of ijzer. Wanneer een edelsteen uit maar 1 mineraal bestaat, noemen we dit een kristal. Dit is bijvoorbeeld de bekende Bergkristal en de Amethist, een kristal met duidelijke vormen en patronen. Wanneer een edelsteen uit meerdere mineralen bestaat noemen we het een gesteente. Deze zijn grover dan kristallen en hebben geen duidelijke vormen of patronen. In de tekst spreken we over kristallen, dit om de leesbaarheid een beetje makkelijker te maken 😉.

Hoe werkt het met de energie van kristallen?

Je hoort en leest er veel over, de energie van kristallen. Maar hoe zit dat nou?

In de kristalstructuur van een steen zitten afzonderlijke atomen die allemaal trillen met een unieke trilling. Deze trilling, frequentie, zorgt ervoor dat een kristal een ‘helende’ werking krijgt toegeschreven. Ons eigen energetisch veld om ons heen bestaat ook uit een frequentie. Dit wordt gemeten in Herz. Een gezond menselijk lichaam trilt tussen de 62 en 78 MHz. Ziektes en negatieve gedachten halen onze frequentie naar beneden doordat dit een lagere frequentie heeft. Maar ook vers voedsel en voedsel uit blik heeft een enorm verschil in frequentie. Voedsel uit een blik heeft een frequentie van 0 Herz, terwijl bij vers voedsel de frequentie tot 15 Herz wordt gemeten.

Maar hoe werkt het dan bij ons?

Eigenlijk zorgt een kristal voor een soort aanvulling van frequentie van ons aura, onze energie door zijn frequentie. Ons aura staat weer in verbinding met ons denken en hier verander je ook weer wat in. Onze ziel geeft het seintje door dat wij op een andere manier denken en dus de frequentie veranderd. Ook eventuele gestagneerde energie in ons lichaam kan los worden getrild en worden afgevoerd. Hierdoor breng je ook weer meer balans in lichaam, ziel en geest.

Hoe hoger de frequentie hoe beter?

l

l

Je kan je voorstellen dat wanneer je jouw energetisch lichaam niet genoeg ‘voedt’ met een hoge trilling, je dit gaat merken. Je raakt gewoon echt lager in je energie, voelt je leeg gezogen en negatief. Het is dus belangrijk om je met mensen te omringen met een positieve vibe 😉 Maar ook vers voedsel, natuurwandelingen (verhogen je frequentie met 432 Hertz!!) en spullen zoals kristallen en etherische olie geven jouw frequentie een boost! Gevoelens zoals bijvoorbeeld liefde hebben een ontzettend hoge trilling namelijk 500 Hertz. Maar.. de trilling van het kristal Rozenkwarts is nog hoger! Het is dan ook niet voor niets de steen van de liefde 😉

Maar het ene kristal heeft een hogere frequentie dan de ander?

Ja dat klopt. Ook ieder kristal heeft zijn eigen unieke frequentie. Dit betekent niet dat een kristal met een lagere frequentie dan de Rozenkwarts niet goed zou zijn. Het is geen goed of fout, het is meer of een kristal meer in verbinding staat met de aarde of met de kosmos. De frequentie is al kneiter hoog 😉

Het verschil tussen een ruw en een getrommeld kristal

Je hebt ruwe en gepolijste kristallen. De werking blijft hetzelfde, alleen is het wel zo dat ruwe stukken vaak fijner zijn om in huis te zetten. Het voelt alsof deze daar beter voor geschikt zijn dan een gladde steen. Een gepolijste steen heeft een wat ‘fijnere’ werking. Ze zijn wat zachter in de energie. En zijn dus ook prettiger om bij je te dragen. Vaak kies je dan voor een trommelsteentje of een amulet.

Hoe kies je een kristal uit?

Natuurlijk is het leuk om je eens in te lezen over de verschillende kristallen en hun werking. Want misschien ben jij wel opzoek naar een kristal om jouw eigenliefde wat te vergroten of wil je graag een energetisch beschermend kristal bij je dragen. In de vele kristallen winkels staan vaak mensen die jou heel veel kunnen vertellen en jou kunnen helpen bij jouw zoektocht.

Wanneer je op internet opzoek gaat naar een kristal voor een bepaald thema kom je echt wel bij een juiste steen uit. Er zijn vaak ook verschillende kristallen geschikt voor eenzelfde thema. Door informatie erover te lezen kom je dan uiteindelijk wel met een fijne steen thuis. Maar wat als je daar geen zin in hebt en gewoon een steen wilt uitkiezen op gevoel? Dat kan ook zeker en dat zal ook werken!

Een steen uitkiezen op gevoel

Je loopt zo’n leuk stenen winkeltje binnen en je oog valt direct op een steen. Of je loopt er rond en je merkt dat je naar een bepaalde steen wordt getrokken. Ga er maar vanuit dat deze steen jou heeft uitgekozen en niet andersom;) Er is gewoon een soort connectie en je wilt de steen ook niet meer loslaten. En ja hoor, je leest de beschrijving en deze resoneert!

Pendelen met pendel en/of lichaam

Je kan ook met een pendel werken. Wanneer je meerdere keuzes voor je hebt liggen kan je met de pendel aan de slag gaan. Vraag aan de pendel of dit kristal op dit moment voor jou geschikt is. Misschien wil je het kristal wel gebruiken voor een specifieke vraag, vraag dan of de steen daarvoor de juiste keus is. Zo kan je alle stenen af gaan tot je jouw keuze bevestigd krijgt.

Geen pendel in de buurt? Dit kan je ook doen met je lichaam! Pak een kristal vast en hou deze voor de zonnevlecht. Stel weer dezelfde vraag en kijk wat er gebeurd. Je zal merken dat je naar voren of naar achteren gaat ‘vallen’. Vervolgens vraag je (zonder steen in je handen) of jij een vrouw bent indien je een vrouw bent. Als man vraag je of je een man bent. Wacht weer even af en de kant waarop jij valt is jouw JA. Dus wanneer jij ook die kant uit ging met een bepaald kristal, dan is dat jouw steen.

Na de aankoop..

Na de aankoop van een kristal is het goed om deze eerst te reinigen en op te laden met nieuwe en frisse energie. Hoe je dat het beste kan doen lees je in ons blog over het reinigen en opladen van kristallen. Niet iedere staan kan namelijk met water worden gereinigd.

l

l

l

Ook is het fijn om vervolgens de stenen die je bij je gaat dragen eigen te maken door er echt even met aandacht mee te gaan zitten. Zet een fijn frequentie muziekje aan (genoeg te vinden op Spotify en YouTube) en ga zitten met de kristallen in je hand. Sluit je ogen en probeer contact te maken met de kristallen. En kijk dan maar wat er gebeurd. Je kan ook jouw intentie of jouw wens uitspreken naar het kristal, wat wil je dat dit kristal voor jou doet.

Hoe gebruik je kristallen?

Kristallen kan je op verschillende manieren inzetten. Het ligt natuurlijk vooral aan de grootte en de vorm van de kristal hoe je deze in gaat zetten.

Kristallen bij je dragen

Een super fijne manier om de energie van de kristallen in te zetten is door deze bij je te dragen. Een trommelsteentje kan je heel makkelijk in je broekzak stoppen of bij de dames in hun BH 😉 Zo draag je het kristal dicht bij je en maak je gebruik van de fijne energie.

Veel kristallen zijn te verkrijgen in hangertjes, armbandjes maar ook in ringen. Zo draag je het kristal ook nog eens direct op de huid waardoor de energie goed voelbaar is.

Leg de kristallen naar keuze onder je kussen. Fijn om een platte steen of trommelsteentje hiervoor te gebruiken. Zo heb je de hele nacht de energie van het kristal om je heen.

Kristallen in huis

Een goede manier om de energie in huis te veranderen is door kristallen in huis neer te leggen. Heb je last van negatieve energie in huis? Leg dan een kristallen grid aan in huis. In elke hoek van de kamer een Citrien bijvoorbeeld.

Natuurlijk zijn kristallen ook gewoon een pronkstuk in huis. Maar hoe groot moet een kristal zijn om de energie te voelen? De grote van de stenen bepaald de grote van het bereik. Als een steen bijvoorbeeld 5 cm is, haal je daar 1 cm vanaf, wat overblijft, in dit geval 4 cm is de omtrek in meters van het bereik vanaf het kristal. Dus 4 meter in dit geval.

Maak een mooi altaartje met fijne spulletjes en stenen waar je bij kunt mediteren. Gebruik een fijne weirook of etherische olie wanneer je even een momentje voor jezelf neemt. Kristallen kunnen jou ondersteunen tijdens meditaties waardoor je dieper in de meditatieve ‘flow’ terecht komt.

Welke kristallen zijn geschikt voor in huis

Zoveel verschillende kristallen om uit te kiezen, maar welke zijn er fijn om jouw huis een fijne energie te geven en zorgen voor balans in huis! Wij geven een aantal voorbeeld.

𝙳𝚎 𝙶𝚘𝚞𝚍𝚎𝚗 𝙳𝚛𝚒𝚎𝚑𝚘𝚎𝚔 – Deze krachtige driehoek bestaat uit een Rozenkwarts, Amethist en Bergkristal en staat bekend om de harmoniserende eigenschap. Bij mij thuis heb ik ene hele grote Driehoek aangelegd in onze huiskamer en sindsdien groeien mijn planten sneller en zien ze er beter uit! Dus zelfs daarop heeft de frequentie effect!

k

k

𝙲𝚒𝚝𝚛𝚒𝚎𝚗 – Geeft een gevoel van warmte, geluk en veiligheid. Ook trekt Citrien welvaart aan. Het is een warme en vriendelijke steen en staat bekend om het aanvoeren van energie. De steen maakt je vrolijk en blij! Een hele mooie steen om in huis te zetten dus!

Voor voorspoed en welvaart plaats je de Citrien in de meest linkerhoek van het huis, vanaf de voordeur gezien.

𝚉𝚠𝚊𝚛𝚝𝚎 𝚃𝚘𝚎𝚛𝚖𝚊𝚕𝚒𝚓𝚗 – Leg deze bij de voordeur neer om negatieve energie buiten te houden. Ook fijn om bij je computer of wifi/tv ontvanger neer te leggen tegen de straling

𝚁𝚘𝚣𝚎𝚗𝚔𝚠𝚊𝚛𝚝𝚜 – De steen van liefde en harmonie. Zorgt voor een fijne en liefdevolle energie in huis. Vooral voor kinderen is dit echt een hele prettige steen. Vanwege de liefdevolle werking worden kinderen rustiger.

𝙰𝚖𝚎𝚝𝚑𝚒𝚜𝚝 – In de slaapkamer zorgt deze voor rust en ontspanning. Fijn om met een kleinere kristal onder je kussen te slapen. Ook fijn om een Amethist in een kinderkamer neer te zetten voor een betere nachtrust.

𝙱𝚎𝚛𝚐𝚔𝚛𝚒𝚜𝚝𝚊𝚕 – Heeft een energetisch zuiverende werking. Heel fijn dus om een mooi stuk in huis neer te zetten voor een fris en helder gevoel.

𝚂𝚎𝚕𝚎𝚗𝚒𝚎𝚝 – Helpt ons om tot onszelf en tot rust te komen. Een Seleniet lamp is dan ook echt ontzettend fijn om in de huiskamer neer te zetten. Geeft niet alleen rust maar ook nog eens een prachtig licht! Ook helpt Seleniet bij elektrosmog. Leg grote stukken, het liefst ruw, langs de zijkanten van je huis.

Een hoop informatie over deze wondertjes van Moeder Aarde. En er valt nog zoveel meer over te vertellen… Kom eens langs in onze showroom om een kijkje te nemen tussen onze kristallen. Heb jij al kristallen in huis of draag jij deze al bij je, vergeet de kristallen dan niet regelmatig te reinigen en op te laden! Ook dit lees je in ons blog hierboven genoemd.

Ik wens jou heel veel plezier met jouw kristallen!

𝙻𝚒𝚎𝚏𝚜 𝚁𝚎𝚋𝚎𝚌𝚌𝚊

De waardering van degroenelinde.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 9426 reviews.